Kodinhoitohuoneen väliovi, voi rähmä

8.4.2018

Itse suunniteltu, toivottavasti ei kuitenkaan täynnä virheitä.

Pohjakuvassa kodinhoitohuoneen ovi väärin päin ja väärässä paikassa

Huomasimme tänään kalustekuvaluonnoksia Jukkataloa varten viimeistellessämme, että kodinhoitohuoneeseen johtava väliovi voisi olla kymmenisen senttiä lähempänä pääovea, jolloin kodinhoitohuoneen allaskalusteelle ja pesukoneelle jäisi enemmän tilaa, ja ettö sen pitäisi ehdottomasti avautua kodinhoitohuoneeseen päin.

En ymmärrä, mikä aivovaje meihin iski, kun emme ovea suunnitelleet alunperinkään aukeamaan kodinhoitohuoneeseen tässä versiossa, vaikka käytännössä kaikissa muissa aiemmin luonnostelemissamme talopohjissa ovi on tällaisissa tapauksissa aina auennut kodinhoitohuoneeseen, ja kun emme huomanneet tätä myöskään lupakuvavedoksia kommentoidessamme, vaikka kävimme pohjaa läpi todella tarkkaan. Tarkistin juuri ja laskin vajaat kymmenen vanhempaa taloluonnosta, joissa ovi aukeaa oikein päin.

Laitoimme jo viestiä asiakasvastaavallemme, olisiko ovea mahdollista siirtää ja kääntää. Kääntäminen ei aiheuttaisi muutoksia toimitussisältöön, sillä oven kätisyys ei vaihtuisi, mutta rakennuslupateknisesti kääntäminen ja siirtäminen voi olla ongelmallista. Toivottavasti meidän ei tarvitse turvautua kahteen juuri keksimääni varavaihtoehtoon: voidella työmaapäällikköä pullalla ja muilla herkuilla, kun väliseiniä aletaan pystyttämään ja sopia epävirallisesti, tai kääntää ovi karmeineen appiukon suosiollisella avustuksella käyttöönottotarkastuksen jälkeen.

//M

Kommentit (0)

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle