Sokkelin nurkat

28.4.2018

Tulevan asuinalueemme kunnallistekniikka ja tuleva kotikatumme valmistui tällä viikolla, joten tonteille on nyt vapaa pääsy. Emme ole käyneet tontilla helmikuun jälkeen, koska meillä ei ole varsinaisesti ollut kiirettä rämpimään kosteikossa. Ostamme tontin raivauksen maansiirtofirmalta, joka toteuttaa rakennusvaiheen maanrakennustyöt meille ”avaimet käteen”, joten meidän ei ole ollut tarvetta kaataa tontilta puita tai heilua vesurin kanssa.

Tänään pyörähdimme tontilla ensimmäisen kerran talven jälkeen. Osa naapureista oli jo raivannut tonttinsa, jotkut olivat jo pitkällä maanrakennustöiden kanssa ja olipa yhdellä tontilla jo talon sokkelikin valettuna. Tarkistimme tontilla olisiko siellä sopivia säilytettäviä puita. Merkkasimme kolme pyörätietä lähellä olevaa mäntyä, jotka toivottavasti eivät estä maanrakennustöitä. Harmillisesti tontin kolme koivua olivat kaikki huonoissa paikoissa, joten niitä ei voi säilyttää. Pitää istuttaa tontilla erilaisia puita ja pensaita heti kun mahdollista. Maanrakennusfirma alkaa työstämään tonttia viikon päästä maanantaina. Kohta se alkaa!

Vastaavamme tilasi alkuviikosta rakennusvalvonnalta rakennuksen paikan esimerkitsemisen. Luulin, että se merkittäisiin ensi viikon aloituskokouksessa, joten tontilla odotti yllätys, kun sokkelin nurkat oli tikutettu (kuvissa punapäiset kepit). Kunhan tontin pohjat on tehty, rakennusvalvonnalta tilataan lopullinen paikan merkintä. Nyt laitetut merkit auttavat maanrakennustöissä.

Kuvat on otettu kadun puolelta tontin etunurkilta. Oranssipäiset kepit ovat rajapyykkejä.

Tonttimme etunurkalta kuvattuna, punaiset kepit sokkelin nurkissa

Tonttimme toiselta etunurkalta kuvattuna

//M

Kommentit (0)

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle